ОСТАННІ НОВИНИ

Простір винахідливості та наукових експериментів для дітей. У Львові хочуть створити STEAM Space

Соломія Головіна

|

У Львові можуть зробити простір винахідливих ініціатив, наукових експериментів та мейкерських проєктів STEAM Space. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Він функціонуватиме як спеціалізований освітньо-науковий осередок і стане унікальним майданчиком для громадських ініціатив, який діятиме в межах загальної стратегії розвитку міста та програми розвитку мікрорайону «Наукова».

«Це буде такий творчий коворкінг, де діти зможуть реалізовувати свої проєкти. Тут будуть ментори, зустрічі з креативним кластером. Тут буде соціальне мейкерство. Є багато людей, які зацікавлені у такому проєкті», – розповіла координаторка проєкту Ярослава Яковлєва.

Вартість STEAM Space – орієнтовно 4 млн грн.

«Обладнання для роботи нададуть компанії, які працюють на ринку. Тут буде робота з підлітками, також буде залучено 5 коледжів і 2 школи. Цей простір зможе працювати зранку до ночі», – сказав керівник ініціативи «Наукова – розумний мікрорайон» Андрій Шевців.

Додамо, STEАM-освіта – це нетрадиційна інтеграція предметів, дієвий мікс науки та творчості, інакший спосіб мислення, інноваційна система навчання поколінь Y, X, Z: S – science; T – technology; Е – engineering; A – art; М – mathematics.

Концепція осередку:

  1. Простір винахідливості
  • інтерактивні заняття за методологією STEM для різних вікових категорій;
  • інклюзивні арт-майстерки з акцентом на розвиток креатиного мислення;
  • авторські програми технічного та гуманітарного напрямків.

2.Простір наукового дозвілля

  • соціальний-коворкінг для створення урбаністичних та екологічних стартапів;
  • платформа підтримки молодіжних об’єднань міста;
  • громадський простір для популяризації науки та мейкерства;
  • тренінговий центр STEAM підтримки освітян міста та області.

Довідка:

Мейкери – це сучасна глобальна субкультура незалежних майстрів, виробників, дизайнерів, ІТ розробників, винахідників, гіків та інженерів.

Мейкерство – це новаторська діяльність, яка має на меті створення оригінального рукотворного або інтелектуального продукту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *