ОСТАННІ НОВИНИ

Жителі Львівщини не можуть викликати швидку

Андрій Котенський

|

На Львівщині побільшало випадків, коли неможливо додзвонитися до диспетчерів швидкої медичної допомоги на «103». Відповідна скарга надійшла на ім’я директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ореста Чемериса.

Заявниця повідомила, що протягом безперервних дзвінків загальною тривалістю близько 30 хвилин ніхто з операторів «швидкої» так і не підняв слухавки.

Натомість у профільному департаменті ЛОДА про труднощі оперативної комунікації знають, але перекладають провину на операторів зв’язку, які обмежують час з’єднання з «швидкою» лише до 35-60 секунд.

Водночас колишній заступник керівника департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько, який нещодавно очолив Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, повідомив, що лінії «103» дійсно перевантажені, але запевнив, що питання вже перебуває в процесі вирішення.

«Проблема відома. Програмне забезпечення «Централь 103» значною частиною є питанням Міністерства охорони здоров’я України. Вони ж виставляють параметри системи. Ми вже давно просимо провайдера подовжити час до 1,5-2 хв очікування. І паралельно працюємо над збільшенням кількості диспетчерів, щоб швидше опрацьовували виклики», – пояснив Андрій Васько.

Раніше Львівський портал повідомляв, що 67% машин «швидкої» не встигають на виклики вчасно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *