Посадовця «Львівоблавтодору» затримали на хабарі

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці викрили посадовця «Львівського облавтодору» на отриманні 17 000 грн хабара. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

 

«За версією слідства, 55-річний посадовець вимагав у місцевого підприємця гроші як «додаткову» плату до офіційної за використання транспорту філії. Ідеться про перевезення піщано-глиняної суміші на земельну ділянку, яку орендує заявник», – йдеться у повідомленні.

Посадовця затримали у понеділок, 27 липня, біля кафе у Львові, де він зустрічався із постраждалим.

Як уточнюють у Нацполіції Львівщини, хабар чиновник вимагав в іноземця за надання йому в оренду вантажних автомобілів та екскаватора.

Такі дії кваліфікували за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

За вчинене чиновнику загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Наразі прокурори готують підозру та клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Як прокоментував Львівському порталу директор «Львівського облавтодору» Тарас Ситник, затриманого посадовця вже відсторонили від займаної посади до винесення рішення суду.

«На підприємстві діє жорстка антикорупційна політика, посадовим особам неодноразово наголошувалось на абсолютній нетерпимості до корупційних діянь.
ДП «Львівський облавтодор» надає всебічну допомогу правоохоронним органам у проведенні досудового розслідування. Разом з тим розраховуємо на неупереджене та об’єктивне розслідування даного факту», – відзначив Тарас Ситник.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *