ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкривають інноваційний музей історії міста

Андрій Котенський

|

У Львові офіційно відчиняють для відвідувачів перший в Україні інноваційний та інтерактивний музей історії міста Лева у постатях «Львів Стародавній». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

 

Унікальність музею полягає в поєднанні інноваційних технологій, історичних артефактів з приватних колекцій, фондів українських та європейських музеїв, 3D діорам доповнених запахами та звуками.

У музеї можна буде зустріти 39 реалістичних фігур видатних постатей історії міста: Короля Данила Галицького і його сина Лева Даниловича, Івана Підкову, Богдана Хмельницького, Йоана Георга Пінзеля та багато інших.

Всі фігури виготовленні максимально наближеними до зовнішності людини: справжнє волосся, протезування «кібер-шкіри» згідно з антропологічними дослідженнями та рекомендаціями істориків. Над створенням музею  працювало понад 40 науковців, близько 20 наукових інститутів, 51 наукова організація та 68 музеїв із 7 країн світу, а також велика команда українських скульпторів, художників, гримерів, пастижерів та психологів.

Музей стане унікальною туристичною локацією для гостей та жителів міста у підземеллі Церкви Преображення ГНІХ, що на вулиці вул. Краківській, 21. Засновниками проєкту є: благодійний Фонд «Воскресіння» Української Греко-Католицької Церкви, Валерій Галан та Юрій Бірюченко.

До слова, експозицію уже презентували, але офіційно музей відчинить двері для відвідувачів із 30 липня 2020 року о 15:00 год.

Друзі, у Львові відкрили інноваційний музей історії «Львів Стародавній». Захоплюючий мультимедійний 5D формат, діорами, запахи, звуки поряд із наче живими історичними постаттями як Лев Данилович та інші – все настільки реалістично, що ви зовсім по-новому відчуєте багатовікову історію Львова. Сам побував на відкриті – наче в машині часу.В основі музею – історичні факти, які пробуджують національну свідомість українців. Музей «Львів Стародавній» демонструє важливі історичні постаті, їхнє значення та вплив на наше місто у складі різних держав протягом багатьох століть. Дякую великій команді науковців та волонтерів, які показали нам особливості формування політичного, духовного та культурного аспектів життя міста крізь призму різних епох. Заснував та втілив ідею проекту Валерій Галан разом з БФ «Воскресіння УГКЦ» і Юрієм Бірюченком. Музей є частиною інноваційних мистецьких проектів «Становлення української нації».У Львові музей працює на вулиці Краківській, 21 (у підземеллі Церкви Преображення).- – – – – – – – Запрошую підписуватися на мою сторінку у Facebook та Telegram-канал – https://t.me/IhorVasyunyk. Тут буде багато важливої та цінної інформації.- – – – – – – – -Ігор Васюникгромадсько-політичний діяч

Posted by Ігор Васюник on Friday, June 26, 2020

«Все настільки реалістично, що ви зовсім по-новому відчуєте багатовікову історію Львова. Сам побував на відкриті – наче в машині часу», – поділився враженнями про презентацію унікального музею громадсько-політичний діяч Ігор Васюник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *