ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень на Львівщині викрили 32 випадки незаконного вирощування маку та коноплі

Соломія Головіна

|

На Львівщині минулого тижня (13- 20 липня) правоохоронці  виявили незаконні посіви понад 15 тисяч нарковмісних рослин снодійного  маку та конопель. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

Як зазначається, протягом тижня правоохоронні органи виявили 30 фактів незаконного вирощування снодійного маку та 2 факти конопель. Найбільше таких фактів – виявлено у  Радехівському районі (вісім),  а також у Жовківському (сім) та Буському (п’ять) районах.

Усього протягом тижня поліцейські вилучили майже 15 тисяч  рослин маку та понад 300 конопель. Так, вчора, 20 липня, співробітники сектору реагування патрульної поліції Жидачівського відділу поліції виявили на присадибній ділянці  мешканки одного з сіл району 252 рослини конопель. Нарковмісні рослини вилучено та скеровано на експертне дослідження.

За фактами відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на від трьох до семи років.

Нагадаємо, що від 20 травня на Львівщині триває комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак». Метою є виявлення та знищення незаконних посівів наркотичних рослин снотворного маку та конопель, а також перекриття каналів їх надходження у незаконний обіг.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *