ОСТАННІ НОВИНИ

У Національній академії сухопутних військ триває відбір на докторів філософії

Андрій Котенський

|

Поки до вищих військових навчальних закладів Міністерства оборони України надходять особові справи абітурієнтів на вступ на перший курс, на фінішну пряму вийшла вступна кампанія для офіцерів, які бажають навчатися в ад’юнктурі. Зокрема, на цьому тижні закінчується вступ до очної ад’юнктури Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НАСВ.

 

Як розповів секретар приймальної комісії, кандидат технічних наук майор Роман Юркевич, Національна академія здійснює підготовку здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії за двома науковими спеціальностями: «Озброєння та військова техніка» і «Історія та археологія».

«Цього року державне замовлення склало по чотири особи на кожну з вищезгаданих спеціальностей. Відповідно до правил прийому, кандидати в ад’юнктуру складають три екзамени – з філософії наукового світогляду, іноземної мови і відповідної спеціальності. Наразі кандидати на вступ за спеціальністю «Озброєння та військова техніка» склали крайній іспит. Ті, хто планує навчатися на «Історії та археології», складуть останній іспит завтра. Мандатна комісія запланована на п’ятницю. Саме вона за конкурсним рейтингом і рекомендуватиме до зарахування того чи іншого кандидата», – розповів майор Роман Юркевич.

За словами офіцера, конкурс на вступ сягнув півтори людини на місце. Кандидати, які складають іспити – представники військових частин і навчальних закладів з Одеського, Хмельницького, Рівненського і Львівського гарнізонів. Переважна більшість претендентів мають бойовий досвід, здобутий під час антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил. Ті, кому пощастить вступити, вже першого вересня, вчергове у житті, сядуть за парти. Термін їхнього навчання становить чотири роки. За цей час ад’юнкт зобов’язаний не просто підготувати дисертацію, а обов’язково захистити її – тобто, стати кандидатом наук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *