ОСТАННІ НОВИНИ

На «Фабриці повидла» у Львові для дітей організують арт-резиденцію

Вероніка Рой

|

В артцентрі «Фабрика Повидла» у Львові відбуватиметься міжнародний мистецький проєкт «Я там, де мені добре». Участь у ньому запрошують взяти підлітків з району Підзамче. Учасники й учасниці співпрацюватимуть з чотирма митцями і мисткинями, які працюють з різними художніми практиками. Про це Львівському порталу повідомили організатори події.

 

У 2020 році Артцентр «Фабрика Повидла» став учасником міжнародної платформи «MagiC Carpets» («Магічні килими»), що співфінансується програмою Європейського Союзу «Креативна Європа». Таке членство, серед іншого, дає можливість запрошувати на Підзамче художників та художниць з різних країн світу. Цього року у межах проєкту митці та мисткині з Італії та України створюватимуть арт-об’єкти, натхненні як історією Підзамче, так і історіями з Підзамча, які почують від місцевих мешканців та мешканок. Гідами, консультантами і співтворцями для іноземних гостей стануть тутешні діти та підлітки.

«Ми б хотіли дати учасникам і учасницям розуміння місцевих можливостей району, де вони живуть, та сміливість користуватися цими можливостями, відчувати себе вільно у різних локаціях та публічному просторі. У проєкті нашими партнерами ми б хотіли бачити місцеві школи, бібліотеку, галерею художників-графіті, бізнес-центр з громадським простором всередині, і мистецькі інституції. Звичайно, основна частина зустрічей відбудеться на території Фабрики повидла» – коментує кураторка проєкту «MagiC Carpets» у Jam Factory Art Center Анна Гайдай.

Участь у мистецькій резиденції візьмуть український медіамитець Сергій Петлюк зі Львова, перформерка Ani Zur (Ірина Рузіна) з Києва, художниця i скульпторка Guendalina Salini та митець експерименту Jacopo Natoli з Італії. Усі митці та мисткині мають попередній досвід мистецької співпраці з дітьми, а деякі з них працюватимуть з підзамчанськими підлітками уже не вперше.

Триватиме міжнародний мистецький проєкт у Львові з 25 серпня до 20 вересня. До учаті запрошують хлопців і дівчат віком 11-14 років. Прийом заявок триває до 10 серпня. Заповнити аплікаційну форму можна за цим посиланням: https://bit.ly/3hk3OIE .

Охочі учасники та учасниці резиденції «MagiC Carpets» матимуть можливість обрати, яким саме мистецтвом вони хотіли б зайнятися у межах проєкту, або долучитися до роботи з усіма художниками й художницями. Наприкінці резиденції відбудеться презентація результатів співпраці гостей Підзамча з тутешніми підлітками.

Детальна інформація – за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *