ОСТАННІ НОВИНИ

Житло, офіси та школа: мерія Львова дозволила забудувати територію наукового інституту

Наталя Дуляба

|

На вул. Козельницькій, 4, відразу за Податковою збудують масштабний комплекс, який складатиметься із житла, офісів та школи. Відповідні містобудівні умови та обмеження сьогодні, 20 липня, затвердив виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього Національної академії наук України отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво багатофункційного комплексу із міжшкільним ресурсним центром, офісною будівлею, об’єктами побутового обслуговування, житловими квартирами для працівників Академії наук України і підземним паркінгом на вул. Козельницькій, 4.

Будівництво вестимуть на земельній ділянці площею 1,84 га, яка розташована відразу за Податковою, також поруч знаходиться колегіум УКУ, який зараз активно зводять.

Ця ділянка є у державній власності, вона розташована на межі історичного ареалу Львова. Тут знаходиться будинок, у якому функціонують три інститути НАН України.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Як розповів заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач, будівництвом цього комплексу займатиметься компанія «Еко-Дім». Дебати щодо цього об’єкту тривали пів року, втім забудовник, Академія наук, УКУ і Львівська міська рада порозумілися і підписали меморандум.

«Цей проєкт пройшов трансформацію від первинного варіанту до того, який є зараз. Спочатку планувалась велика житлова «стіна» на 20 000 кв м, зараз ми бачимо один житловий будинок площею 5000 кв м, а решта – це офісний центр і приватна школа. Тобто місто фактично отримує нову школу. Це також була одна з умов УКУ, який наполягав на важливості збереження тут науково-освітньої функції», – відзначив Любомир Зубач.

Відтак весь комплекс складатиметься із:

  • міжшкільного ресурсного центру – 4 поверхи (16,5 м);
  • офісів – 6 поверхів (22,5 м);
  • житла – від 6-7-9 поверхів (від 21,5 до 29,5 м);
  • паркінгу – загалом на 100 місць;
  • дитячих і спортивних майданчиків;
  • майданчика для вигулу тварин.

Своїм рішенням виконком дозволив забудувати земельну ділянку на 19%. Остаточний вигляд майбутнього комплексу визначатимуть на архітектурному конкурсі.

Додамо, що на вул. Козельницькій, 4 розташовані три установи Національної академії наук України: Інститут регіональних досліджень ім. М. І. Долішнього, Інститут екології Карпат та Інститут українознавства ім. І. П. Крип’якевича.

Інститут регіональних досліджень ім. Долішнього НАН України заснували у 1994 році на базі Львівського відділення Інституту економіки НАН України. Він є головною науковою структурою України, яка досліджує проблеми регіональної політики та транскордонного співробітництва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *