ОСТАННІ НОВИНИ

Україна закликає Росію визнати вину у збитті МН17

Оксана Білоус

|

Міністерство закордонних справ України закликає Росію визнати свою відповідальність у збитті пасажирського літака МН17 на Донбасі. Відповідну заяву поширило МЗС з нагоди роковин збиття малайзійського літака, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Ми пам’ятаємо кожного загиблого і зробимо все можливе для встановлення справедливості у справі збиття літака МН17 та покарання винних у цьому жахливому злочині. Україна налаштована продовжувати тісну співпрацю з Нідерландами та іншими партнерами по Спільній слідчій групі з метою притягнення винних до відповідальності у рамках кримінального процесу та вітає початок судового процесу цього року.

 

Ми також вживаємо заходів в рамках процесу у Міжнародному Суді ООН для притягнення РФ до відповідальності за порушення її зобов’язань за Міжнародною конвенцією про боротьбу із фінансуванням тероризму, що призвело до збиття МН17», – йдеться у повідомленні МЗС.

Міністерство закордонних справ також закликає «Російську Федерацію визнати свою відповідальність, виконувати свої міжнародні зобов’язання, зокрема Резолюцію РБ ООН 2166, та співпрацювати зі слідством».

До цього ЄС з нагоди шостої річниці збиття пасажирського літака рейсу MH17 в небі над Донбасом висловив підтримку всім зусиллям зі встановлення істини щодо її обставин і закликав РФ визнати свою відповідальність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *