ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині за пів року сталися 144 наїзди на пішоходів

Соломія Головіна

|

За шість місяців на території Львівської області зареєстрували 244 наїзди на пішоходів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі патрульної поліції Львівщини.

 

З них – 223 ДТП з постраждалими, внаслідок чого загинуло 46 осіб та травмовано 194 людини.

Як наголошують у патрульній поліції,  найбільше людей гине в ДТП з участі пішоходів. За кількістю травмованих цей вид аварій займає друге місце у першому півріччі 2020 року.

Відтак патрульні нагадують пішоходам про правила, які можуть врятувати життя на дорозі:

  • у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху;
  • пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч;
  • у місцях, де рух регулюється, пішоходи повинні керуватися сигналами регулювальника або світлофора;
  • перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об’єктів, що обмежують оглядовість, пішоходи повинні впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються.

Пішоходам забороняється:

  • виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
  • раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;
  • допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину;
  • переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження.

Відтак правоохоронні органи закликають пішоходів та водіїв поважати один одного: «Пішоходи, будьте свідомими та дотримуйтесь правил дорожнього руху. Водії, наближаючись до пішохідних переходів, знижуйте швидкість!».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *