ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі військові потрапили у ворожу засідку: є загиблі і поранені

Наталя Дуляба

|

Протягом минулої доби, 13 липня, збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Під час евакуації загиблого бійця українські військові потрапили у ворожу засідку: одна людина загинула, ще двоє поранені. Про це Львівському порталу повідомили у пресцентрі Операції об’єднаних сил.

 

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник відкривав вогонь по українських захисниках поблизу Сартани, Водяного, Авдіївки, Пищевика, Кам’янки, Славного та Первомайського.

Найбільша ворожа активність у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» була неподалік Луганського, Кримського, Оріхового, Хутора Вільного та Майорська.

Також російські найманці обстріляли й ділянку розведення сил та засобів №2 Золоте, випустивши міну калібру 120 мм.

Окупанти застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети 120-го та 82-го калібру, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Поблизу Зайцевого українські бійці займались евакуацією тіла загиблого побратима і потрапили у заздалегідь підготовлену засідку окупантів.

«Ворог безжально застосував стрілецьке озброєння, практично впритул розстрілявши представників евакуаційної групи. В результаті обстрілу загинув військовий медик, один воїн отримав поранення, а ще один – бойове травмування. Подальші евакуаційні заходи були неможливі, адже ворог продовжив обстріл вже з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Зараз тіла наших захисників перебувають на місці обстрілу та потребують евакуації», – кажуть у штабі ООС.

Загалом 13 липня на Донбасі загинули троє українських захисників, одного було поранено, ще один – отримав бойове травмування.

Від початку доби 14 липня збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню на Донбасі. Втрат із нашого боку немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *