ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві кримінального авторитета зі Львова

Наталя Дуляба

|

Оперативники спіймали кілера, якого розшукували чотири роки поспіль за вбивство у Львові кримінального авторитету. Про це Львівському порталу повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

 

Сьогодні, 13 липня, підозрюваного у вбивстві правоохоронці затримали на Івано-Франківщині. Зловмисника розшукували ще з 2016 року.

Йдеться про випадок, що стався 25 вересня 2015 року. У Львові на вул. Генерала Грекова із автомобіля BMW розстріляли Мар’яна Родича – раніше судимого 50-річного чоловіка, який мав зв’язок із кримінальними колами. Він був членом бригади кримінального авторитета Вови Морди, зник безвісти у листопаді 2013 року. До моменту вбивства перебував у розшуку.

До вбивства причетні двоє зловмисників, які після скоєного втекли на автомобілі та потрапили у ДТП. Залишивши автівку на місці аварії, вони втекли з України.

Встановлено, що обидва зловмисники також входили до злочинного угруповання «Морда». Одного із них, 47-річного чоловіка, який виконував роль водія, затримали раніше. Влітку 2019 року щодо нього завершили досудове розслідування. Чоловіка судять за п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

А тепер оперативники спіймали й самого кілера. Затримання відбулось у Яремчі. За даними прокуратури Львівщини, ним виявився 36-річний львів’янин. За вчинене йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри, прокурори готують клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: прокуратура Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *