ОСТАННІ НОВИНИ

Львівтеплоенерго ремонтує обладнання, яке використовують вже 70 років

Вероніка Рой

|

У Львові розпочали підготовку до опалювального сезону. Наразі відбувається капітальний ремонт на найбільшому об’єкті теплопостачання – ТЕЦ-1, що є на балансі ЛМКП «Львівтеплоенерго». Там триває капітальний ремонт обладнання, яке ввели у експлуатацію 70 років тому. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Наразі проводять ремонт парового котла № 6 ТЕЦ-1, який був введений в експлуатацію в 1952 році, а також реконструкцію управлінь механізмами з впровадженням частотного регулювання від системи керування котлом.

У Львівтеплоенерго взялися і за капітальний ремонт турбогенератора, який введений в експлуатацію в 1946 році. Саме від його роботи залежить надійність роботи самої ТЕЦ-1.

Також, згідно з інвестиційною програмою ТЕЦ-1, на 2020 рік заплановано виконання наступних робіт:

  • Реконструкція основних та резервних захистів реакторів.
  • Реконструкція вимикачів реакторів власних потреб.
  • Реконструкція управління тягодуттєвими механізмами з впровадженням частотного регулювання від системи керування парового котла.
  • Реконструкція акумуляторного баку № 4 ємністю 40 м³ з улаштуванням системи регулювання та контроль рівня.
  • Реконструкція баку хімочищеної води.

Зазначимо, ТЕЦ-1 є найбільшим об’єктом теплопостачання, який забезпечує подачу тепла і гарячої води на весь Сихівський, Франківський, Личаківський райони Львова. Загальна вартість основних робіт, які зараз тривають, становить 14,121 млн грн. Ремонтні роботи проводять за кошти підприємства.

«Минулого тижня ми завершили основні роботи на ПК № 7. Тепер необхідно випробувати його в роботі, здійснити наладку усіх механізмів, які були встановлені або замінені, під час ремонтних робіт. Попередні механізми котла були встановлені ще у 50−60 х роках, тому зрозуміло, що вони вже давно зношені і їх термін експлуатації вийшов.

Натомість на паровому котлі ми поставили частотні перетворювачі, які будуть регулювати роботу котла за допомогою зміни частоти обертання. Відповідно буде більш точне регулювання роботи котла і матимемо економію електроенергії. Так при встановленні частотних перетворювачів на електроприлади досягається мінімум 5% економії лише електроенергії», – розповів заступник головного інженера по ТЕЦ ЛМКП «Львівтеплоенерго» Володимир Якимишин.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *