ОСТАННІ НОВИНИ

З рахунків львівського підприємства викрали майже 6 млн грн

Ольга Денисяка

|

Правоохоронці викрили злочинну групу, яка впродовж лютого-травня цього року викрала з рахунків львівської фірми майже 6 мільйонів гривень. Про це на сторінці у Facebook повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко, передає Львівський портал.

 

Як повідомила Ірина Діденко, двоє уродженців Кривого Рогу, спільно із невідомою досі особою, з лютого до травня цього року розробили та втілили у життя злочинний план, завдяки якому, викрали близько 6 млн грн.

«Махінатори видали себе за авторизованого користувача банківського рахунку львівського ТзОВ та несанкціоновано перерахували на рахунок очолюваного одним із зловмисників ФОПу, 5 888 000 грн. Вдалось це зробити, у тому числі, шляхом обману представників мобільного оператора, які видали їм дублікат сім-карти, що прив’язана до рахунку підприємства», – заявила прокурорка.

Згодом зараховані на рахунок  кошти вони зі спільником перерахували на 18 нововідкритих рахунків у різних банках та через банкомати отримали їх «на руки».

Наразі правоохоронці зібрали необхідні докази для підписання вказаним особам про підозру. Одного фігуранта затримали в Кривому Розі, іншого – у Києві.

Їх дії кваліфікували за ч.5 ст.27, ч.5 ст.185 (крадіжка) та ч.5 ст.27, ч.2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України.

За вчинене їм загрожує від 7 до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Водночас, встановлюється причетність інших осіб до вчиненого. Наразі правоохоронці вирішують питання щодо обрання підозрюваним міри запобіжних заходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *