ОСТАННІ НОВИНИ

Чотирьох медиків із Борислава судитимуть за смерть породіллі

Наталя Дуляба

|

Чотирьох медиків Центральної міської лікарні Борислава обвинувачують у недбалому виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті породіллі та каліцтва новонародженої дитини. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

 

Йдеться про фатальний випадок, який стався у вересні 2018 року у Бориславі. Встановлено, що завідувач хірургічного відділення, два акушер-гінекологи та анестезіолог Центральної міської лікарні займались пологами і лікуванням 31-річної мешканки Борислава. Вона поступила в лікарню із четвертою вагітністю на 37-38 тижні.

За даними слідства, вагітна перебувала у стаціонарі з 7 до 10 вересня, втім її відпустили додому, де жінка готувалась до планового кесаревого розтину. Однак через ургентні покази 14 вересня вона звернулась у пологове відділення, де лікарі під час консиліуму прийняли рішення провести операцію.

Для надання анестезіологічного забезпечення залучили чергового анестезіолога, який обрав вид анестезії та розпочав готувати обладнання для оперативного втручання.

«Медики розпочали операцію кесаревого розтину, однак після п’яти невдалих спроб інтубації у жінки сталась зупинка серця. Операцію припинили та розпочали здійснювати реанімаційні заходи, зокрема, інтенсивну терапію. Незадовго у жінки виникли тоніко-клонічні судоми і лікарі покликали на допомогу завідувача хірургією, який теж не зміг провести трахеотомію через «коротку шию і технічні труднощі», – йдеться у повідомленні.

Буквально через кілька годин стан породіллі був вкрай важким, тому лікарі викликали на підмогу львівську медицину катастроф. Отоларинголог «швидкої»виконав трахеотомію та просанував трахею від слизу, після чого жінку підключили до апарату штучної вентиляції легень.

Надалі львівські медики прооперували роділлю, однак тривала гіпоксія та інші ускладнення незворотно вплинули на стан дитини і призвели до інвалідності.

Ввечері того ж дня породіллю реанімобілем перевезли у відділення реанімації Львівської обласної клінічної лікарні. Проте 27 вересня вона померла.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.ч.1, 2 ст.140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ.

Чотирьом лікарям повідомили про підозру. Наразі ще триває слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *