ОСТАННІ НОВИНИ

На Жовківщині у 66-річного чоловіка вилучили понад кілограм канабісу та сто рослин коноплі

Вероніка Рой

|

У Жовківському районі поліцейські під час санкціонованого обшуку в домогосподарстві 66-річного чоловіка вилучили сто рослин коноплі та більше кілограма канабісу. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

Санкціонований обшук у домогосподарстві раніше судимого 66-річного мешканця одного з сіл Жовківського району поліцейські провели 25 червня. У гаражі та підсобних приміщеннях було виявлено 100 рослин коноплі, 4 поліетиленових пакети і паперовий згорток із наркотичним засобом «канабіс», вагою близько 1,2 кілограми. Усі речові докази скеровано на експертне дослідження. За цінами «чорного» ринку, вартість вилученого становить більше 350 тисяч гривень.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снодійного маку чи конопель). Санкція статті передбачає покарання – включно до трьох років обмеження волі. Досудове розслідування триває.

У поліції нагадують, що з 1 червня в Україні проводиться оперативно-профілактична операція «МАК-2020». Триватиме вона до 24 вересня. Мета цієї операції – виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

Фото: Нацполіція Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *