ОСТАННІ НОВИНИ

На Сокальщині викрили злочинне угрупування, яке розповсюджувало наркотики

Соломія Головіна

|

Правоохоронці  викрили організоване злочинне угруповання, яке розповсюджувало наркотики у Сокальському районі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

Як встановили правоохоронці, семеро місцевих жителів віком від 17 до 22 років, використовуючи соцмережі, налагодили збут наркотичного засобу «канабіс» та психотропної речовини «амфетамін», розміщуючи закладки на території Сокальского району та у райцентрі.

«Співорганізатори групи займалися адмініструванням інтернет-каналів, інші учасники розповсюджували  наркотики та психотропні речовини через так звані «закладки». Після перерахунку коштів на електронні гаманці вони пересилали «покупцям»  координати місць, де вони могли знайти «товар». Загалом правоохоронці виявили 27 таких схованок, які зловмисники використовували для «закладок», – розповів заступник начальника Головного управління поліції Львівщини полковник поліції Тарас Сабанюк.

Під час санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили значну кількість амфетаміну, зброю, набої, мобільні телефони та сім-карти різних операторів, комп’ютерну техніку та грошові кошти, отримані від незаконної діяльності. Все вилучене скеровано на експертне дослідження.

Троє зловмисників затримані, також вирішується питання про обрання всім учасникам групи  запобіжних заходів.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні відкритому за ч.2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ. Санкція статті передбачає покарання від шести до десяти років позбавлення волі.

Правоохоронці встановлюють канали надходження наркотичних засобів та психотропних речовин, а також інших осіб, причетних до скоєння злочину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *