ОСТАННІ НОВИНИ

Ріст хворих на коронавірус не пов'язаний зі збільшенням тестів, – МОЗ

Соломія Головіна

|

Міністерство охорони здоров’я пов’язує зростання добової кількості нових випадків коронавірусної хвороби з порушенням громадянами протиепідемічних вимог, а не зі збільшенням кількості тестувань. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на щоденному брифінгу, передає УП.

 

«Близько 10 тисяч тестувань методом ПЛР ми вже робимо близько двох тижнів. Значне зростання кількості підтверджених випадків COVID-19 в нас почалося відбуватися минулого тижня, коли ми стійко перейшли поріг – своєрідні антирекорди почали ставити: більше 600, і 753 було випадки. Ми пов’язуємо це, в тому числі, з тим, що всі ми переплутали пом’якшення карантинних заходів з повним скасуванням обмежень», – наголосив посадовець.

Як повідомляв Львівський портал, в Україні вже підтверджено 32 476 випадків COVID-19, з них 14 528 людей одужали, а 912 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 666 випадків.

Водночас Львівщина останнім часом б’є рекорди по кількості нових інфікувань. Так, загалом у області лабораторно підтвердили 3072 випадки коронавірусу. За останню добу виявили 139 нових хворих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *