У травні порівняно з квітнем на Львівщині ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 2%. Найбільше подорожчали фрукти та яйця, натомість подешевшали помідори та огірки. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні статистики у Львівській області.
За даними управління статистики, у травні найбільше подорожчали фрукти – на 26,5%. Також підвищилися ціни на яйця на 12,3%. На 3,9-2,7% зросла вартість яловичих та курячих субпродуктів, а також на рибу живу і охолоджену, олію оливкову, крупи гречані, чай.
Крім цього на 2,0-1,0% підскочили ціни на сосиски, сардельки, субпродукти свинячі, яловичину, маргарин, макаронні вироби з м’яких сортів пшениці, оселедці. Овочі також подорожчали у середньому на 0,9%. Зокрема подорожчали картопля – на 12,1%, морква – на 11,0%, капуста білокачанна – на 8,7%.
Водночас на 16,9% подешевшали помідори, на 11,2% – огірки, на 9,2% – солодкий перець та на 6,9% – буряк. Ціни на м’ясо птиці знизилися на 5,2%. Крім цього на 2,6-1,1% подешевшали пшоно, масло вершкове, ковбаси варено-копчені, кондитерські вироби з цукру.
Також на 1% підскочили ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби. Зокрема, тютюнові вироби подорожчали на 1,7%, алкогольні напої – на 0,3%.
Вероніка Рой