ОСТАННІ НОВИНИ

Як в Академії сухопутних військ складають випускні іспити в умовах карантину

Ольга Денисяка

|

Впродовж кількох тижнів випускники навчального закладу мають прозвітуватися перед членами ДЕК про здобуті за час навчання знання, вміння та навички. Через епідемію коронавірусу цього року всі іспити проходять на полігоні у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки видового навчального закладу. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

Практична складова ДЕКів розпочалася лише декілька днів тому, утім уже сьогодні члени комісії можуть підбити попередні підсумки щодо рівня теоретичних знань і практичних навичок, які демонструють випускники.

«Всі, хто був опитаний, мають високі знання. Але хотілося б, щоб практична складова використання цих знань у військах була більшою. Тому вважаю, що, можливо, необхідно посилати курсантів на якомусь етапі навчання на стажування в район проведення операції Об’єднаних сил. Як варіант, на другу лінію, де стоять артилеристи, де в резерві перебувають танкісти й відповідно там підвищувати свої знання та використовувати їх практично», – зазначив голова ДЕКу, начальник штабу, заступник Командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Ігор Танцюра.

Як розповів начальник факультету бойового застосування військ Національної академії полковник Олександр Тимощук, випускники добре підготувалися й підійшли до складання державних іспитів. Середній бал за п’ятибальною шкалою оцінювання курсантів на факультеті перевищив «чотири». Зокрема у піхотних групах він становив 4,35, а у танкістів – 4,18 бала.

«Враження від навченості курсантів дуже позитивні. Напередодні вони продемонстрували хороші теоретичні знання. А сьогодні під час виконання контрольної вправи зі стрільби з Т-64 з ходу по цілях, що з’являються та рухаються в умовах наступального бою, демонструють високі практичні навички», – розповів голова підкомісії, начальник організаційно-планового відділу, заступник начальника управління з підготовки ОК «Північ» полковник Олександр Ріпенко.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *