Львівська школа «Будокан» проведе онлайн-марафон для збору коштів

Ольга Денисяка

|

Середня загальноосвітня школа східних мов та бойових мистецтв «Будокан» запрошує 29 травня на онлайн-марафон для збору коштів на ремонт кабінетів. Під час марафону планують встановити рекорд України з 12-годинного рубання самурайським мечем. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

У цей день понад 20 спікерів з усіх куточків світу (громадські діячі, науковці, освітяни, митці, відомі блогери, учні та випускники школи) упродовж 12 годин розмовлятимуть, дискутуватимуть і слухатимуть живу музику. Метою марафону є збір коштів на ремонт кабінетів у школі.

Центральною подією марафону стане спроба директора школи Сенсея Олександра Козловського встановити рекорд України із безперервного 12-годинного виконання шомен учі катаною (рубання самурайським мечем).

«Щоб першачки «Будокану» з вересня могли розпочати навчання, нам потрібні кошти для ремонту кабінетів. В умовах кризи, урізання бюджетів, браку фінансування освіти знайти їх практично неможливо. Але ми завжди шукаємо вихід. Буде цікаво, пізнавально, корисно», – розповіли організатори марафону.

До онлайн-марафону долучаться багато публічних людей, зокрема співачка, авторка музичних та соціальних проєктів Соломія Чубай та співак і засновник творчої школи Павло Табаков.

Трансляція відбуватиметься на сторінці у Facebook та на Youtube-каналі школи.

Пожертвувати кошти можна і зараз, і під час марафону (Найменування отримувача) БО СХIД СОНЦЯ БФ (Код отримувача) 40961699 (Рахунок отримувача) UA983253210000026006053755635 (Назва банку) ЗАХIДНЕ ГРУ АТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Довідково:

Середня загальноосвітня школа східних мов та бойових мистецтв «Будокан» (м. Львів, вул. Шухевича 2) –  авторська школа, яка функціонує за підтримки Міністерства освіти і науки України та Львівської міської ради. З японської мови слово «будокан» дослівно означає «місце, де вивчають східні бойові мистецтва». Основні значення канджі: бу –  військовий, до –  шлях, кан –  місце, будівля.

7 березня 2017 року школі виповнилося 200 років. Серед випускників школи –  чемпіони світу боксер Андрій Котельник та біатлоністка Анастасія Меркушина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *