ОСТАННІ НОВИНИ

Боєць батальйону «Львів» долучився до світового флешмобу, аби вшанувати пам’ять загиблих побратимів

Наталя Дуляба

|

Щороку 25 травня військовослужбовці по всьому світу начесть загиблих побратимів виконують фізичні вправи, які отримали назву «Комплекс Мерфі». Цьогоріч до флешмобу долучився боєць батальйону «Львів» Зореслав Каїнський. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

Боєць батальйону особливого призначення «Львів» Нацполіції Львівщини Зореслав Каїнський виконав так званий «Комплекс Мерфі». Він складається із 1,6 км бігу, 100 підтягувань, 200 відтискань від землі, 300 присідань та знову 1,6 км бігу. Всі вправи виконуються протягом години у бронежилеті вагою 7 кг.

Зореслав Каїнський виконав усі завдання, не знімаючи 7-кілограмового бронежилета, за 51 хвилину.

Свою участь у #TheMurphChallenge2020 військовий присвятив полеглим побратимам, бійцям батальйону «Львів», а також всім воїнам, що загинули у боях за незалежність та територіальну цілісність України.

«На жаль, через карантин цей челендж не міг стати масовим, але маю велику надію, що наступного року ми проведемо масовий старт. Сьогодні за мене вболівала дружина, друзі та товариші по службі», – розповів Зореслав Каїнський.

Чоловік постійно займається спортом, а на підготовку до цього флешмобу витратив майже три місяці. Всі завдання челенджу він виконав за 51 хвилину, що є дуже хорошим результатом. Раніше Зореслав Каїнський встановив рекорд з бігу у бронежилеті на дистанцію у 21 км.

Зазначимо, з 2014 року, відколи заснували батальйон «Львів», на війні загинули шестеро його бійців: молодший сержант міліції Володимир Попович, сержант міліції Тарас Дорош, прапорщик міліції Ігор Лехмінко, молодший сержант міліції Владислав Домченко, сержант поліції Олег Кубра та старший сержант поліції Ігор Гуменчук. Ще четверо військових отримали поранення. Шестеро бійців підрозділу представлені до високих державних нагород: орденів «За мужність» ІІІ ступеня, троє з них – посмертно.

Довідка: «Комплекс Мерфі» – комплекс фізичних вправ, який впровадив лейтенант військово-морських сил США Майкл Мерфі (загинув у 2005 році в Афганістані у віці 29 років).

У  всьому світі «Комплекс Мерфі» виконують щороку 25 травня в пам’ять воїнів, які загинули в боях. Він складається  1,6 кілометрів бігу, 100 підтягувань, 200 відтискань від землі, 300 присідань та знов 1,6 кілометрів бігу. Всі вправи виконуються  протягом години у бронежилеті (вага – 7 кілограмів). Участь у челенджі може брати будь-хто охочий.

Фото: Нацполіція Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *