ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові волонтери створили перший громадський дощовий садок

Вероніка Рой

|

У Львові на перетині вулиць Бандери та Чупринки створили перший дощовий садок і озеленили стіну опорядження. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Роботи з облаштування першого дощового садку проводила громадська організація «Плато» цими вихідними. Окрім створення дощового садка, включали в себе висадку рослин для вертикального озеленення стіни опорядження неподалік Національного університету «Львівська Політехніка». Таким чином простір адаптовують до наслідків кліматичної зміни.


«Причиною цьому стало те, що у літній період територія простору внаслідок кліматичної зміни перетворюється у «тепловий острів». Нагрівання бруківки до +42°С, зупинки громадського транспорту – до +44°С, МАФів – до +60°С, стіни з круглими отворами – до +35,4°С сприяють некомфортному перебуванню тут містян і є особливо небезпечними для людей із серцево-легеневими захворюваннями», – інформують у ГО «Плато».

Завдяки проведеним роботам було створено систему водовідведення дощової води з сусіднього житлового будинку. Дренажна технологія з послідовно нашарованих щебню, піску, ґрунту дозволить підживлювати рослинність дощового садка, яка в свою чергу очищатиме воду та зволожуватиме повітря навколо. Також вздовж стіни опорядження було висаджено саджанці дівочого винограду та плющів для її захисту від перегрівання влітку, генерування додаткового затінку і забезпечення більшого зволоження простору. Ці два елементи виконуватимуть й естетичну функцію.

Проєкт є волонтерською ініціативою та фінансувався виключно за рахунок членських і благодійних внесків за сприяння у проведенні робіт Галицькій районній адміністрації.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *