ОСТАННІ НОВИНИ

Депутату Львівської міськради дозволили розбудуватись під Стрийським парком

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міськради затвердив ОСББ «Альтанка-1» містобудівні умови та обмеження на реконструкцію житлового будинку на вул. І. Франка, 129. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 8 травня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Йдеться про чотириповерховий житловий будинок, який розташований під Стрийським парком в межах історичного ареалу Львова. Відразу навпроти нього знаходиться музей Івана Франка.

ОСББ «Альтанка-1» проведе реконструкцію будинку. Спочатку тут планують укріпити фундамент та інші несучі конструкції, замінити частину даху, перепланувати поверхи і встановити ліфт.

Наступним етапом робіт буде перебудова частини четвертого поверху, де встановлять панорамні вікна та новий дах. Відразу поруч добудують паркінг і зблоковане до будинку приміщення для відпочинку та роботи охорони.

Після завершення всіх активних будівельних робіт на території також проведуть благоустрій.

Як розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, будинок на вул. І. Франка, 129 розбудували у 1970-х роках, тому тому тепер ту радянську частину будівлі збираються осучаснити.

«Той радянський об’єм пропонують забрати і зробити конструкцію у склі. Є позитивний висновок управління охорони історичного середовища про те, що цей об’єкт може бути реалізований в історичному ареалі», – сказав Антон Коломєйцев.

Реконструкцію проводитимуть на земельній ділянці площею 0,23 га. Своїм рішенням виконком дозволив забудувати ділянку на 14,4% і встановив, що висота будинку не повинна перевищувати 17,3 м.

Зазначимо, що у травні 2016 року сесія Львівської міської ради надала ОСББ «Альтанка-1» дві земельні ділянки на вул. І. Франка, 129: площею 0,2395 га – у власність, площею 0,1950 га в межах червоних ліній – в оренду на 5 років без права капітального будівництва.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ОСББ «Альтанка-1» існує з 2014 року. Його засновниками є Ганна, Юрій та Остап Доскічі.

Остап Доскіч є депутатом Львівської міської ради від БПП. У 2016 році рух «Чесно» назвав його найбагатшим міським депутатом Галичини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *