ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині палії трави спалили три дачі

Андрій Котенський

|

На Львівщині через паління трави згоріло три дачі та  ледь не згоріло усе дачне селище. Про це Львівському порталу повідомили у державній службі надзвичайних ситуацій у Львівській області.

 

За даними пожежників, жителі Львівщини вперто продовжують спалювати суху рослинність та сміття, як на своїх присадибних ділянках так і в полі.

Лише за минулу добу на Львівщині через необережне поводження з вогнем на відкритих територіях було зафіксовано 31 пожежу сухої трави. Вигоріло понад 4 га.

Зокрема, 24 квітня о 14:58 в Миколаївському районі запалили суху траву та чагарник на площі 500 кв.м. В результаті підпалу згоріло три дерев’яні дачні будинки. Вогнеборці врятували 13 дачних будинків. Пожежу повністю ліквідували о 17:53.

Раніше Львівський портал повідомляв, що 13 квітня Верховна Рада України суттєво посилила відповідальність за спалювання сухої трави. За спалювання сухостою на будь-якій території штраф тепер становить від 3060 до 21 420 гривень, а на території природно-заповідного фонду – від 6120 до 30 600 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *