ОСТАННІ НОВИНИ

Діти закликають зупинити спалювання природи

Андрій Котенський

|

Творчі діти піснею «Підпал» закликають не палити траву, адже вогонь знищує не лише все на своєму шляху, а й викликає ракові захворювання у людей. Про це Львівському порталу повідомили у Творчій школі Павла Табакова.

Як відомо, від початку 2020 року до сьогодні на території України рятувальники близько 28 000 разів рятували екосистему від пожеж. Вигоріло понад 50 000 гектарів землі. Київ через лісові пожежі кілька разів ставав світовим лідером із забруднення повітря. Звичайне, на перший погляд, спалення трави залишило безхатьками сотні людей, а також забрало життя десятків тисяч тварин, птахів та інших живих істот. Мало хто задумується, але дим від згарищ провокує ракові захворюваня у людей.

Сам кліп знімали на справжньому згарищі – під наглядом Головного управління ДСНС України у Львівській області. Дехто з дітей, вперше опинившись у мертвому лісі, не зміг втримати сліз. А випадкова знахідка згорілої пташки ніколи не забудеться для малечі.

Підпал – це злочин!

Раніше Львівський портал повідомляв, що 13 квітня Верховна Рада України суттєво посилила відповідальність за спалювання сухої трави. За спалювання сухостою на будь-якій території штраф тепер становить від 3060 до 21 420 гривень, а на території природно-заповідного фонду – від 6120 до 30 600 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *