ОСТАННІ НОВИНИ

VIOLA&PIANO. Онлайн-концерт у Львівській національній філармонії

Андрій Котенський

|

Поціновувачі класичної музики мають змогу насолодитися улюбленими композиціями вдома! 23 квітня о 18.00 у Львівській національній філармонії відбудеться виступ за участі Андрія Савича (альт) та Аліни Шевченко (фортепіано). Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської філармонії.

 

Концерт транслюватиметься у двох форматах: «на живо» з вікон спілки композиторів Львівської філармонії на вулицю Чайковського, а також н аyoutube-каналі філармонії. Тому долучитися до неї зможе кожен охочий!

Програму вечора складують твори композиторів-романтиків: соната Франца Шуберта «Arpeggione», Казкові картини ор.113 Роберта Шумана, а також Соната для альта і фортепіано британської композиторки ХХ століття РебеккиКларк.

Зокрема, соната Шуберта отримала таку цікаву назву через те, що стала одним із перших творів, написаних для інструменту арпеджіоне, винайденому віденським майстром Йоганном Штауфером у 1823 році. Його особливістю стало поєднання рис віолончелі та гітари. З німецької мови назва інструменту ще перекладається як гітара любові. Щоправда, арпеджіоне користувався популярністю лише десятиліття, тому сьогодні цей твір виконується на альті або віолончелі. У виконанні львівських музикантів Соната прозвучить у поєднанні альта та фортепіано.

Казкові картини для альта і фортепіано Роберта Шумана складаються із 4-ох композицій. Вони написані в останній період творчості композитора та змальовують таємничий та фантастичний світ казок.

Посилання на YouTube-канал Львівської національної філармонії: PhilharmonyLviv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *