ОСТАННІ НОВИНИ

Мінюст хотіло продати арештоване майно «Газпрому» за 7% вартості

Андрій Котенський

|

Детективами НАБУ за процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадження за фактом зловживання службовим становищем колишнім керівництвом Міністерства юстиції України, що підозрюються у продажу майна за заниженою вартістю. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

 

За даними відомства, припинено схему продажу майна за заниженою вартістю на 93%.

«Антимонопольний комітет України наклав на ПАТ «ГАЗПРОМ» штраф у розмірі, що перевищує 85 мільярдів  гривень за зловживання монопольним становищем на ринку послуг з транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України. Через несплату штрафу майно вказаної компанії на території України було арештовано. У межах виконавчого провадження було проведено оцінку арештованого активу –  частки акції однієї з міжнародних газових компаній, належних російському газовому монополісту, яка склала понад 630 мільйонів гривень», – йдеться у повідомленні.

Однак, через пів року було проведено ще одну оцінку акцій, де «їхня оціночна вартість різко знизилась до 40 000 000 гривень, хоча щорічний нерозподілений прибуток вказаної компанії перевершував 100 мільйонів гривень».

«За результатом аукціону зазначений актив був проданий одній з інвестиційних компаній за 41 мільйон гривень. Тобто корупційна знижка склала 93%, а держава недоотримала приблизно 600 мільйонів гривень доходу», – йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних детективами доказів, прокурор звернувся до ВАКСу з клопотанням про арешт майнового активу, яке слідчим суддею було задоволено. На даний час на зазначені цінні папери передані в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів, що може стати ефективним способом наповнення державного бюджету в умовах карантину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *