ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині посадовець і підприємець «заробили» на капремонті народного дому

Наталя Дуляба

|

На Львівщині судитимуть підприємця і посадовця ОТГ, яких підозрюють у розкраданні бюджетних коштів, призначених на капремонт народного дому. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

Правоохоронці викрили 35-річного підприємця і 44-річного посадовця однієї з ОТГ на Львівщині, яких обвинувачують у розкраданні бюджетних коштів, призначених для капітального ремонту даху народного дому.

Під час досудового розслідування встановлено, що у липні 2018 року ОТГ уклала договір із підприємцем на капітальний ремонт даху народного дому. Кошторисна вартість робіт склала майже 1 млн грн.

«Після ремонту сторони підписали акт приймання виконаних робіт, до якого було внесено завідомо недостовірну інформацію щодо обсягів, видів та вартості фактично виконаних робіт, що підтверджено висновком експертизи», – кажуть у поліції.

Внаслідок таких незаконних дій бізнесмену безпідставно перерахували більше 137 тис. грн і таким чином територіальна громада зазнала збитків на цю суму.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Підряднику, 35-річному підприємцю, та посадовцю ОТГ, 44-річному інженеру технагляду, слідчі вже оголосили підозру. Також до суду вже скерували обвинувальний акт.

Зловмисникам загрожує покарання – обмеження волі на строк від трьох до  п’яти  років або  позбавлення  волі  на  строк  від  трьох до восьми років із позбавленням права  обіймати  певні  посади  чи  займатися  певною  діяльністю на строк до трьох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *