ОСТАННІ НОВИНИ

На меморіалі Героїв Небесної Сотні розвішають 107 писанок

Наталя Дуляба

|

У суботу, 18 квітня, напередодні Великодня родини Героїв Небесної Сотні розвішають 107 писанок на меморіалі, що на вул. Кривоноса. У зв’язку з карантином захід буде закритим. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міськради Львова.

 

Акція «Великдень для Героїв Небесної Сотні» розпочнеться у суботу, 18 квітня, о 12:00 год. Родичі Героїв розвішають 107 писанок на меморіалі Героїв Небесної Сотні.

Всі охочі долучитися, на жаль, не матимуть змоги – через карантин захід буде закритим.

«Щорічно родини збирались в переддень Великодня, щоб спекти паски та намалювати писанки для Героїв. В зв’язку з карантином, цього року немає можливості зібратися разом, щоб провести цей захід. Але ми таки хочемо передати дух Великодня і частинку родинного тепла нашим Героям.

З писанками, як і з будь-якими іншими традиційними та символічними святковими атрибутами, пов’язана величезна кількість вірувань і легенд. Згідно з однією з них, доля нашого світу напряму залежить від того, скільки писанок буде написано кожного року. А ще саме таким чином наші предки вшановували своїх померлих родичів. Доки люди продовжують писати писанки, існує світ, існуватиме й Україна. Наша любов та віра завжди переможе», – кажуть організатори акції «Великдень для Героїв Небесної Сотні».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *