ОСТАННІ НОВИНИ

Очільник «Укрпошти» каже, що відправить у відпустку всіх, хто піде на Великдень до церкви

Наталя Дуляба

|

Голова «Укрпошти» Ігор Смілянський закликав працівників підприємства не йти на великодні свята до церкви. А тих, хто таки піде до храму, він обіцяє відправити у відпустку. Про це Ігор Смілянський написав на своїй сторінці у Facebook.

 

Очільник «Укрпошти» відзначив, що не має права заборонити йти до церкви на великодні свята 65 000 працівникам підприємства. Однак він закликав своїх підлеглих святкувати Пасху вдома.

«Я не маю права заборонити вам йти до церкви. Але я маю моральне право дуже вас попросити не робити цього і зустріти Великдень вдома, з родиною, увімкнувши онлайн або ТБ-трансляцію Великодньої служби. Як просять вас зробити це і керівники держави, і служителі церкви (не всі, звичайно). Щодня ми з вами входимо в будинки мільйонів людей, приносячи 4 мільйонам пенсіонерів їхні пенсії, а десяткам мільйонів клієнтів – їхні посилки і листи. Кожен співробітник пошти з бажаного гостя може мимоволі стати носієм небезпечного вірусу», – відзначив Ігор Смілянський.

Однак якщо співробітник «Укрпошти» вирішить відвідати церкву, Смілянський буде рекомендувати відправляти таких працівників в оплачувану чи неоплачувану відпустку.

«У разі встановлення факту відвідування вами масових служб в ці дні (включаючи “чистий четвер”), я буду наполегливо рекомендувати вашим безпосереднім керівникам відправити вас в оплачувану, а у разі її відсутності в неоплачувану відпустку терміном на два тижні, щоб в умовах самоізоляції переконатися в тому, що ви здорові», – наголосив Смілянський.

Також він нагадав, що в цьому випадку надбавка за роботу в умовах карантину нараховуватися не буде. Також Смілянський залишає за собою право не виплачувати 25 000 гривень, передбачені на випадок зараження коронавірусом, якщо буде доведено факт зараження під час великодніх масових заходів.

Нагадаємо, що на Великодні свята українців закликають залишатися вдома, аби уникнути розповсюдження коронавірусу. Детальніше про те, як Україна відзначатиме найбільше християнське свято, читайте у матеріалі Львівського порталу «Великодні свята під час карантину. Як українцям пропонують святкувати Вербну неділю та Пасху?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *