ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині за перевищення швидкості оштрафували майже 11 тисяч водіїв

Вероніка Рой

|

З початку 2020 року у Львівській області зафіксували 10 862 порушника швидкісного режиму на дорогах. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі патрульної поліції Львівщини.

 

З цього числа 10 405 водіїв оштрафували на 255 гривень за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину. Ще 457 водіїв спалили штраф  у розмірі 510 гривень за перевищення швидкості більш як на п’ятдесят кілометрів на годину.

«Шановні водії, чим швидше їде автомобіль, тим вища ймовірність ДТП і ризик травм або смерті водія, пасажирів та інших учасників руху. Водій, який мчить на високій швидкості, опрацьовує меншу кількість дорожньої інформації, а гальмівний шлях автомобіля стає суттєво довшим, через що під час такої їзди неминуче підвищується ризик зіткнення або наїзду.

Перевищення швидкості позначається і на тяжкості наслідків ДТП, яка залежить від постраждалих у ній учасників руху. Найбільш схильні до ризику отримання серйозних травм і загибелі пішоходи, велосипедисти і мотоциклісти, у яких на відміну від автомобілістів немає ні металевого захисного каркасу кузова, ні ременів, ні подушок безпеки», – наголошують патрульні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *