ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканцям Львівщини не рекомендують проводити самодіагностику аптечними експрес-тестами

Соломія Головіна

|

В.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько не рекомендує мешканцям області проводити самодіагностику вдома з допомогою експрес-тестів. Про це він заявив 15 квітня під час брифінгу, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Для проведення самодіагностики з допомогою експрес-тестів потрібна фахова підготовка і присутність медичного працівника, адже для отримання тесту потрібен забір крові. Не рекомендуємо проводити самодіагностику таким чином. Всі експрес-тести проводяться мендпрацівниками безкоштовно», – резюмував посадовець.

При цьому він додав, що мобільні бригади провели уже майже 10 тисяч експрес-тестувань. У Львівській ОДА очікують, що найближчими днями кількість протестованих осіб сягне декількох десятків тисяч.

Як відомо, в аптеках з’явилися експрес-тести на виявлення збудника Covid-19. Медики «Гарячої лінії «Стоп-коронавірус» у Львові підготували інформацію стосовно різновидів та порядку тестування, аби застерегти від недостовірної та маніпулятивної інформації. Детальніше про це – читайте тут.

Додамо, що ця гаряча лінія є громадською ініціативою громадсько-політичного діяча Ігора Васюника та Медичного центру «Дельта Мед» для допомоги лікарям та міським службам в ефективній протидії коронавірусу. Безкоштовна лінія для дзвінків працює щодня з 8:00 до 21:00 год.: 0 800 208 868.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *