ОСТАННІ НОВИНИ

Курсанти Академії сухопутних військ отримали змогу зайнятися альпінізмом

Андрій Котенський

|

На факультеті бойового застосування військ організували заняття з гірської підготовки, зокрема для тих випускників, які виявили бажання та попередньо планують проходити службу в гірсько-штурмових частинах Збройних Сил України. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

За словами начальника факультету бойового застосування військ Національної академії полковника Олександра Тимощука, такі додаткові заняття з гірської підготовки, зокрема, були проведені на базі одного з навчальних центрів розвідки. А інструкторами для курсантів стали не тільки їхні викладачі, а й представники Львівської обласної федерації альпінізму та скелелазіння України.

Як розповів керівник структурного підрозділу Федерації Сергій Федірко, курсанти відпрацьовували рух по різних рельєфах місцевості, подолання вільним лазінням вертикальної стіни з нижньою та верхньою страховкою, а також проводили підйом і переміщення підрозділу по висоті — через умовну прірву. Під час виконання всіх цих вправ використовували різні альпіністські елементи.

«Те, чому навчалися курсанти, може бути використано ними у майбутньому під час боїв у місті, зокрема штурмі та зачистці висотних будівель, не кажучи вже про подолання природних перешкод у гірській та лісистій місцевостях. Крім того, тут присутня і морально-психологічна підготовка майбутніх офіцерів. Висота — для більшості обумовлена природним страхом. І подолання в собі цієї емоції — теж елемент тренування», — зазначив Сергій Федірко.

Як зазначив начальник кафедри тактико-спеціальних дисциплін факультету бойового застосування військ полковник Ігор Польцев, заняття з гірської підготовки у такому форматі в Академії відбуваються вперше.

«До цього ми проводили їх з окремими військовослужбовцями різних спеціальностей в дисципліні «Бойова система виживання воїна». У нас існує гурток тактико-спеціальної підготовки, в якому ми розглядаємо ці питання. А нині ми зробили суттєвий крок уперед: розширили також кількість питань на спеціальному занятті та час його проведення й відібрали категорію осіб, які будуть безпосередньо цим займатися під час виконання службових обов’язків і бойових завдань», — розповів полковник Ігор Польцев.

За словами офіцера, програмою підготовки курсантів набору 2019 року передбачено вивчення розділу гірської підготовки в дисципліні «Тактико-спеціальна підготовка». Тобто з наступного навчального року такі заняття плануються і для фахівців інших спеціальностей, зокрема як на базі Академії, так і з практичним виходом і сходженнями в горах Карпати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *