ОСТАННІ НОВИНИ

Галицькі митники знайшли в закордонних посилках шаблю червоноармійців

Ольга Денисяка

|

Працівники Галицької митниці виявили в посилках із США та Німеччини ножі та шаблю. Експерти встановили, що це раритетна зброя Червоної армії. Про це Львівському порталу повідомили у Галицькій митниці ДФС.

 

У посилці з Німеччини митники знайшли кавалерійську шашку червоноармійців і молодших командирів зразка 1927 року. Вона належить до категорії клинкової холодної зброї колючої дії. Такі товари заборонені до пересилання.

«Це штатна зброя кавалерійських частин Червоної армії. Після Другої світової війни залишилася у вжитку лише з церемонійною метою: для почесної варти та знаменних груп військових частин. Шашка зразка 1927 року мала клинок, який за конструкцією повторював клинок драгунської солдатської шашки зразка 1881 року. Держак складався з одного руків’я, яке було скопійоване з руків’я козацької шашки для нижчих чинів зразка 1881 року», – йдеться в повідомленні.

В інших відправленнях виявили чотири ножі у чохлах із різними маркуваннями. Згідно з висновками експертів, усі вони належать до холодної зброї. Серед ножів є мисливські, що зараховані до категорії холодної зброї колючо-ріжучої дії. Предмети вилучили та скерували на дослідження.

Фото: Галицька митниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *