ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський музей показав старовинну ікону в’їзду Ісуса Христа в Єрусалим

Наталя Дуляба

|

Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького показав ікону в’їзду Ісуса Христа в Єрусалим, яку намалювали на Львівщині у другій половині XVI століття. Світлину старовинної ікони розмістили на сторінці музею у Facebook.

 

На іконі зображено, як Ісус Христос в’їжджає і Єрусалим. Її створили у селі Лихобора, що на Львівщині, у другій половині XVI століття.

«Божу місію на землі Господь наш Ісус Христос завершив двома величними актами, якими є воскресення Лазаря і тріюмфальний в’їзд до Єрусалима. Ці дві події, свідками яких було багато людей, переконливо свідчили про Христове месіянське післанництво та Його божественність. Тріюмф тих двох світлих подій відчинив також браму до останнього акту драми Христового життя – Його мук і смерти», – кажуть у мезеї Андрея Шептицького.

Зазначимо, що Національний музей ім. Андрея Шептицького розташований у Львові на просп. Свободи, 20. Втім всі охочі можуть відвідати його віртуально за допомогою 3D-туру.

Як писав Львівський портал, сьогодні, 12 квітня, в Україні відзначають Вербну неділю (Юліанський календар). Натомість за Григоріанським календарем християни нині святкують Великдень. З нагоди цього великого свята Папа Римський Франциск звершив пасхальну месу у базиліці святого Петра, що у Ватикані, та звернувся із традиційною промовою-благословенням «Urbi et orbi».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *