ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові помер військовий капелан Андрій Дуда

Вероніка Рой

|

У п’ятницю, 10 квітня, помер 44-річний священнослужитель Княжого храму святого Миколая у Львові, військовий капелан протоієрей та волонтер  Андрій Дуда. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій (Рудюк), передає Львівський портал.

 

За його словами, отець Андрій Дуда їздив на передову, де займався просвітницьким та милосердницьким служінням.

«Львівсько-Сокальське єпархіальне управління Православної Церкви України з глибоким сумом сповіщає, що 10 квітня, близько опівночі, напередодні Лазаревої суботи, на 44 році життя, раптово відійшов до Господа протоієрей Андрій Дуда, клірик Свято-Миколаївського храму м. Львова, капелан і волонтер. Висловлюємо свої співчуття декану Львівського благочиння митрофорному протоієрею Ярославу Дуді, їмості та всім родичам покійного. Це надзвичайно важка втрата для усіх нас. Її зараз важко збагнути. Отець десятки разів їздив на передову, там де зараз вирує війна, займався на Донбасі просвітницьким та милосердницьким служінням, горів любов‘ю до України. Вічна тобі о. Андрію пам‘ять та блаженний спокій!», – написав владика Димитрій.

У Княжому Храмі Святого Миколая Чудотворця міста Львова, де служив Андрій Дуда, кажуть, що отець став прикладом відданого служіння Церкві та своєму народові.

«Вже у шкільні роки, за прикладом батька о. Ярослава, Андрій обрав шлях священичого служіння, навіть думав про чернечий постриг. Згодом так склалося, що служба у Збройних Силах підкоригувала його життєві плани, а набутий досвід став актуальним з початком російської агресії на сході України. Коли брат Роман пішов служити добровольцем, о. Андрій у 2015 році разом з іншими ієреями Львівсько-Сокальської єпархії зголосився до Синодального управління з ініціативою нести духовну службу на фронті. Це був час становлення новітнього інституту капеланства у Збройних Силах України. Капеланське служіння о. Андрія у 80 бригаді десантно-штурмових військ було відзначене державною нагородою – орденом «За заслуги» ІІІ ступеня», – йдеться у повідомленні храму у Facebook.

Фото: Facebook-сторінка Княжого Храму Святого Миколая Чудотворця міста Львова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *