ОСТАННІ НОВИНИ

Профільний комітет Верховної Ради затвердив зміни до бюджету на 2020 рік

|

Бюджетний комітет Верховної Ради затвердив проєкт змін до держбюджету на 2020 рік. Про це на своєму Telegram-каналі повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

 

Як зазначив парламентарій, порівнюючи з внесеним Кабміном проєктом затверджені такі зміни:

-зменшено Фонд для боротьби з коронавірусом на 2 млрд грн, тепер він пропонується у розмірі – 64,9 млрд грн;

– відновлено дотації аграріям у розмірі 4 млрд грн (уряд пропонував 2,5 млрд грн);

-додано 100 млн грн на будівництво аеропорту Дніпра (уряд пропонував 0)

-додано 21 млн грн на Український інститут при МЗС;

– додані 15 млн грн на національний парк «Софіївка».

Як раніше стало відомо, Мінфін запропонував створити у бюджеті стабілізаційний фонд розміром 124,2 мільярда гривень для боротьби з коронавірусом.

Комітет гуманітарної та інформаційної політики ВР забив на сполох через «урізання» фінансування всіх напрямків діяльності Міністерства культури, молоді та спорту. У комітеті зазначили, що фінансування хочуть позбавити: Держкіно – 750 млн грн, Український культурний фонд – 500 млн грн, Інститут книги – 150 млн грн, туризм – 240 млн грн.

Згодом прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що видатки на інфраструктуру, культуру й освіту будуть збережені. Відтак опублікував головні цифри змін до бюджету, які мають затверджувати у Верховній Раді. За оприлюдненими даними прем’єра Фонд боротьби з коронавірусом мав би складати 97 млр грн.

Також ми публікували звернення зі закликом до президента України, Кабміну, Верховної ради зберегти фінансування будівництва Музею Голодомору в Києві, яке опинилося під загрозою у зв’язку зі змінами до держбюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *