ОСТАННІ НОВИНИ

Комендантська година можлива лише за умови надзвичайного стану, – Нацполіція

Вероніка Рой

|

Рішення комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо обмеження свободи пересування громадян носять рекомендаційний характер. Комендантська година можлива лише за умови введенння правового  режиму надзвичайного стану. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Нацполіції України.

 

Як йдеться у повідомленні, у кількох регіонах місцеві комісії з ТЕБ і НС ухвалили рішення про тимчасову заборону громадянам виходити з дому з 13-ї години 11 квітня до 06-ї години ранку 13 квітня.

Утім це рішення комісії носить виключно рекомендаційний характер, адже комендантська година можлива лише за умови введенння правового  режиму надзвичайного стану.

Також у поліції інформують, що в умовах надзвичайної ситуації допускаються обмеження роботи громадського транспорту, підприємств та організацій.

Як відомо, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що Кабмін не виключає впровадження комендантської години у Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Максим Козицький закликав мешканців утриматися від прогулянок та перебування у громадських місцях від 13:00 год. 11 квітня до 6:00 год. 13 квітня.

Згодом мер Львова Андрій Садовий заперечив введення у місті комендантської години. Запевнивши, що продуктові магазини та аптеки працюватимуть в умовах карантину, як і місяць до того.

Зауважимо, що у Чернівецькій області, на Волині та Закарпатті введені обмеження пересування на ці вихідні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *