ОСТАННІ НОВИНИ

У Академії сухопутних військ запроваджено дистанційне навчання

Андрій Котенський

|

Для більш дієвої протидії поширенню COVID–19 і разом із тим покращення ефективності навчання у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного впроваджуються дистанційне навчання. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НАСВ.

 

 

Як розповів професор кафедри тактики, кандидат технічних наук, доцент полковник Олександр Лаврут, насамперед інтенсивно використовуються відеозаняття. Вони дозволяють спілкуватися, обмінюватися інформацією на відстані в режимі реального часу, використовуючи можливості звичайних персональних комп’ютерів і різних видів відеокамер, які передбачені матеріальною базою вишу.

– Як це працює? На базі кафедри розгорнуто два класи зв’язку (зокрема як пункти управління різного рангу). Між ними за допомогою штатних засобів зв’язку і телекомунікації організовано радіо, радіорелейний, проводовий, відеоконференцзв’язок та ІР-телефонія. В умовах сьогодення ми застосовуємо ці засоби не тільки під час їхнього вивчення в рамках відповідних тем на практичних заняттях, а і як сам засіб для проведення занять, наприклад, лекційних або групових, – зазначив офіцер.

Методика проведення заняття полягає у наступному: навчальна група курсантів поділяється на 2 підгрупи кількістю до 10 осіб. Кожна з них розташовується в окремій аудиторії. Викладач знаходиться з однією із підгруп, звідки іде трансляція відеозаняття в іншу аудиторію. За допомогою встановленого IP-телефонного зв’язку та відеокамер всі курсанти та викладач не лише бачать один одного, а й чують. Таким чином навіть на відстані створюється ефект повної присутності. Причому курсанти, що знаходяться в іншій аудиторії, можуть бачити на екрані викладача, який пояснює презентацію, мають можливість онлайн поставити питання чи щось уточнити. Викладач зі свого боку бачить не лише тих курсантів, що знаходяться разом із ним, а і за допомогою WEB-камер контролює курсантів в іншій аудиторії. Чує їх та може відповісти на питання, що виникли.

Як зазначає полковник Олександр Лаврут, сьогодні відеоконференції є одним з ефективних і головне безпечних засобів дистанційного навчання та спілкування. Цей підхід є і певним елементом електронної педагогіки, який передбачає інтерактивне спілкування викладача з курсантами. Та найголовніше те, що в теперішніх умовах обмежується контакт між військовослужбовцями та групами людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *