ОСТАННІ НОВИНИ

Колоритна музика з усього світу: онлайн трансляції Львівської опери 10-12 квітня

Соломія Головіна

|

Незважаючи на те, що показ вистав у Львівській національній опері призупинено через карантин, театр надає можливість переглянути улюблені вистави вдома онлайн. Кращі опери та балети глядачі можуть переглянути на YouTube-каналі театру за посиланням: https://www.youtube.com/user/OperaLviv/videos. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Оперного театру.

 

Щоп’ятниці, суботи та неділі вистави з репертуару театру доступні для перегляду. Вже цього тижня, 10-12 квітня, відбудуться покази опер та балетів світової класики, музика яких втілює яскравий колорит різних національностей – від сонячної Іспанії, пісенної України до загадкової Японії:

10 квітня, п’ятниця, о 19:00 – балет «Дон Кіхот» Людвіга Мінкуса;

11 квітня, субота, о 12:00 – опера «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка;

11 квітня, субота, о 19:00 – опера «Мадам Баттефляй» Джакомо Пуччіні;

12 квітня, неділя, о 12:00 – опера «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка;

12 квітня, неділя, о 19:00 – балет «Дон Кіхот» Людвіга Мінкуса.

Балет «Дон Кіхот»

Балет «Дон Кіхот» Людвіга Мінкуса називають справжнім святом танцю. Секрет цього успіху – у мелодичній, темпераментній музиці Людвіга Мінкуса, передусім, у надзвичайно красивих танцях з іспансько-циганським колоритом, вражаючих декораціях, костюмах та майстерності виконавців. В основі сюжету – відомий роман іспанського письменника М. де Сервантеса, хоча у балеті пригоди Дон Кіхота є другорядними, а у центрі – історія кохання Кітрі й Базіля.

Тривалість: 1 год. 45 хв.

Опера «Наталка Полтавка»

Опера «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка, прем’єра якої відбулася 1889 р., написана за однойменною п’єсою Івана Котляревського. Цей твір вивчають ще у школі, а мелодії з опери – відомі і рідні серцю кожному українцю! Адже понад 200 років Наталка Полтавка – улюблениця українського театру, а згодом сюжет про кмітливу дівчину постав і на оперній сцені. Пісенні номери опери розкривають ключові моменти сюжету – тут і прониклива лірика закоханих, жартівливі пісні та діалоги, і щасливий фінал кмітливої Наталки та її нареченого Петра.

Тривалість: 1 год. 45 хв., виконується українською мовою

Опера «Мадам Баттерфляй»

Опера «Мадам Баттерфляй» Джакомо Пуччіні – це дуже чуттєва, особиста драма японської дівчини та її нерозділеного кохання до американського офіцера. У цьому творі Пуччіні наближається до жанру моноопери – для одного виконавця, настільки важливим є втілення головної партії – тендітної Чіо-Чіо-сан. Найкращою виконавицею цієї партії сам композитор вважав Соломію Крушельницьку, після того як українська співачка забезпечила приголомшуючий успіх другого виконання (після невдалої прем’єри) цієї опери. Особливості цього твору – не тільки в геніальній музиці Пуччіні, але і в тому, що спектакль дозволяє перейнятися надзвичайно привабливою культурою Японії.

Тривалість: 2 год., виконується італійською мовою

Вже наступного тижня на глядачів чекають нові онлайн-вистави з репертуару Львівської національної опери, тож слідкуйте за новинами!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *