ОСТАННІ НОВИНИ

Майже тисяча вихованців Національної академії проходять польовий вишкіл

|

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ триває табірний збір для майже тисячі курсантів і слухачів видового навчального закладу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

Як розповів начальник збору полковник Сергій Скрипник, до польового виходу залучено особовий склад Інституту морально-психологічного забезпечення, факультетів бойового застосування військ, ракетних військ і артилерії, підготовки спеціалістів бойового (оперативного) забезпечення, а також слухачі Курсів лідерства офіцерського складу тактичного рівня. Загалом – близько 900 осіб.

«Заняття відбуваються планово, згідно з навчальними програмами для вишколу конкретних спеціалістів. Вони тривають як удень, так і вночі. Особлива увага – цьогорічним випускникам, яким випало пройти посилену підготовку», – зазначив полковник Сергій Скрипник.

На табірному зборі перебуває лише частина курсантів. Інші займаються в навчальних аудиторіях вишу в пункті постійної дислокації. Завдяки цьому, як і планувалось, вдається уникнути скупчення особового складу в одному місці й розвантажити аудиторії, де тепер займається до десяти осіб одночасно.

На полігоні теж вживають різноманітних заходів із запобігання зараження особового складу небезпечною інфекцією СOVID-19.

«Особовий склад розміщений у кількох місцях, зокрема у військовому містечку «Немирів», у наметовому таборі та у містечку «Гвардійське». Отримані необхідні дезінфекційні засоби для оброблення як приміщень для проживання особового складу, так і антисептики для рук. У кожній кімнаті й наметі організовано куточок, де є всі розчини для дезінфекції. Добовий наряд забезпечений медичними масками, одноразовими рукавичками й антисептичними засобами. Заняття відбуваються так, що кожна група розбита на підгрупи. Словом, роблять усе, аби, з одного боку, убезпечити особовий склад від захворюваності на коронавірус, а з іншого – провести якісний та ефективний табірний збір», – зауважив полковник Сергій Скрипник.

Сьогодні заняття на полігоні в розпалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *