Медики Винниківського госпіталю просять розслідувати дії посадовців ЛОДА

Вероніка Рой

|

Колектив Львівського обласного госпіталю ветеранів війни та репресованих імені Ю. Липи, який розташований у Винниках, просить провести розслідування щодо посадовців Львівської облдержадміністрації, які прийняли рішення проводити симуляційні навчання через коронавірус у шпиталі. Про це йдеться у колективному зверненні працівників медустанови.

 

Медики запевняють, що адміністрація госпіталю не отримала жодних вказівок, роз’яснень і рекомендацій про проведення симуляційного навчання у лікувальному закладі. Крім цього працівники шпиталю вважають недоцільним проведенння таких навчань без попереднього обговорення їх плану та погодження дій з керівництвом госпіталю.

«Вважаємо, що рішення, прийняте (о 8:30) в облдержадміністрації і на засіданні тимчасової комісії з питань запобігання занесенню та поширенню на території Львівської області гострої респіраторної хвороби, про необхідність зібрати в 9:20 медпрацівників госпіталю та оголосити про симуляційні навчання з евакуацію пацієнтів, було недостатньо обґрунтованим. Для нас залишається незрозумілою логіка реалізації евакуації з виведенням пацієнтів з приміщень госпіталю та переводом їх у суміжні лікарні без попереднього узгодження дій з іншими лікувальними закладами…», – ідеться у колективному зверненні.

Працівники медустанови вважають, що керівництво області повинне провести розслідування щодо компетентності та своєчасності управлінських рішень по симуляційному навчанню.

«Вважаємо також, що керівництво області має провести неупереджене розслідування щодо компетентності та своєчасності управлінських рішень по симуляційному навчанню, забезпеченню взаємодії відповідних структур і підрозділів цивільної оборони у даній ситуації», – зазначає колектив шпиталю.

Крім цього медики прокоментували виконання гімну України в холі адміністрації шпиталю. Вони заявляють, що деякі ЗМІ вирвали з контексту епізод події. Працівники госпіталю запевняють, що гімн вони виконували для вшанування річниці розстрілу на Майдані та в пам’ять про Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, вранці 19 лютого у Винниківському госпіталі відбувалася евакуація пацієнтів, що неабияк стривожило медиків шпиталю, а також і місцевих мешканців. Люди переживали, що у медустанову нібито мають доставити українців, евакуйованих із китайського Уханя, де зафіксували спалах коронавірусу. Опісля бурхливої реакції як пацієнтів, так і медиків Винниківського госпіталю, у Львівській ОДА провели терміновий брифінг. Посадовці заявили, що у них немає підтвердженої інформації про те, що в шпиталі поселять евакуйованих українців. А також повідомили, що у зв’язку з такою реакцією було вирішено припинити симуляційні навчання.

Попри це, кілька сотень мешканців Винник прийшли з пікетом до госпіталю проти розміщення у ньому евакуйованих з Китаю українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *