ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові евакуйовуватимуть покинуті автомобілі

Ольга Денисяка

|

Сьогодні, 19 лютого, у міськраді під час апаратної наради вирішили, що покинуті роками автомобілі у Львові забиратимуть на штрафмайданчики. Якщо ж у автівки є власник, то він повинен прибрати машину самостійно. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк розповіла, що мешканці активно звертаються на Гарячу лінію з приводу покинутих автомобілів. Також з наближенням весни буде проведене впорядкування і прибирання міста.

«Якщо є власник покинутого автомобіля, то ми ведемо з ним перемовини і він забирає машину. Якщо ж власник невідомий, а машина, якій більше 30 років, розбита і поржавіла стоїть десь на вулиці, то прохання до поліції допомогти її забрати на штрафмайданчик, щоб наша територія була почищена. На жаль, зараз реакції поліції з цього приводу немає жодної. Тому прохання напрацювати алгоритм дій по цьому питанню», – зазначила  Ірина Маруняк.

Нагадаємо, у мерії обіцяли прибрати всі покинуті автівки з вулиць міста до кінця 2018 року. Тоді райадміністрації встановили, що загалом у Львові запарковано 67 покинутих автомобілів.

Зараз же кількість покинутих автівок невідома, тому мер Львова дав доручення підготувати повний перелік таких машин і, за допомогою евакуатора, перевести їх на визначений майданчик.

Як повідомляв Львівський портал, із листопада 2018 року у Львові запрацювали інспектори з паркування. Вони зможуть без присутності водія виписувати штрафи за стоянку на тротуарах, пішохідних переходах, на трамвайних коліях та в інших невстановлених місцях. Також вони евакуйовувують автівки на штрафмайданчик.

Детальніше про те, яким чином інспектори фіксують порушення та про розмір штрафів читайте у статті «Звільнити Львів від самовільних парковок: місія (не)можлива?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *