ОСТАННІ НОВИНИ

Ями на площі Липневій у Львові, з-під яких видніється бруківка, почали асфальтувати

Вероніка Рой

|

У Львові стартували роботи з ліквідації ям на дорогах. Зокрема на площі Липневій, яка сполучає між собою вулиці Героїв УПА та Федьковича, ями, з-під яких видніється автентична бруківка, почали асфальтувати, передає Львівський портал.

 

Як повідомили у Львівському порталу у пресслужбі Львівської міської ради, наразі на площі Липневій проводять роботи з ліквідації аварійності.

«У Франківській районній адміністрації повідомили, що на на площі Липневій проводиться ліквідація аварійної ямковості, власне асфальтного покриття», – розповіли у ЛМР.

На фото видно, що на площі Липневій з-під частини асфальту, який вже зійшов, помітно автентичну бруківку.

До слова, раніше львів’яни просили міську раду зберегти на вулицях історичну бруківку та вимагали заборонити її демонтаж та вивезення. Автором цієї петиції був Юрій Антоняк, який обурювався неодноразовими випадками демонтажу та вивезення історичної бруківки у Львові. Тому він пропонував зберегти старовинне мощення та внести його до переліку об’єктів архітектурної спадщини.

Зазначимо, раніше на площі Липневій був стихійний ринок. Втім тепер ця зона вщент запаркована автівками. Активісти пропонували реконструювати цю площу та зробити її зоною відпочинку, однак цю ідею наразі не вдалося втілити в життя.

Також у січні 2019 року у Єдиній системі електронних петицій зареєстрували петицію, в якій львів’яни пропонували площу Липневу відремонтувати та перетворити в рекреаційну зону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *