За незаконну рубку Дрогобицький лісгосп оштрафували на 1 млн грн

Наталя Дуляба

|

Суд зобов’язав держпідприємство «Дрогобицьке лісове господарство» сплатити 1 млн грн за рубку, проведену не на його території. Про це Львівському порталу повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

 

Встановлено, що держпідприємство «Дрогобицьке лісове господарство» вирубало 190 дерев на ділянці, яка йому не належить. Ця територія підпорядковується Дрогобицькому дочірньому підприємству «Галсільлісу», що є комунальним закладом Львівської облради.

«ДП «Дрогобицьке лісове господарство» провело рубку 190 дерев у кварталі 27 виділ 16 Дрогобицького ДЛГП Галсільліс, тобто на ділянці, яка йому не належить. Незаконна рубка лісу спричинила втрату лісових ресурсів і заподіяла шкоду навколишньому природному середовищу», – наголошують екологи.

Раніше Господарський суд Львівської області вже постановив стягнути з Дрогобицького лісгоспу 1 012 771 гривню збитків, завданих довкіллю незаконною рубкою. Підприємство подало апеляцію, однак у вівторок, 11 лютого, Західний апеляційний господарський суд залишив без змін рішення попередньої інстанції.

Тепер держпідприємство «Дрогобицьке лісове господарство» має сплатити 1 млн грн за самовільну рубку дерев, проведену не на своїй території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *