ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали групу грабіжників-рецидивістів

Ольга Денисяка

|

Двоє раніше судимих львів’ян та мешканець Кривого Рогу пограбували хлопців, котрі вийшли з розважального закладу, пізніше один з них, погрожуючи іграшковим пістолетом, вкрав гроші у пасажира залізниці. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

 

У Залізничний відділ поліції 3 лютого з заявою про пограбування звернувся 25-річний мешканець Жидачівського району. За його словами, вночі у під’їзді одного з будинків на вулиці Олени Степанівни у Львові троє зловмисників, застосувавши фізичну силу, відібрали у нього та у його 23-річного товариша гроші, банківську картку, мобільний телефон та особисті речі.

Як встановили правоохоронці, своїх жертв – хлопців, котрі вийшли з розважального закладу, зловмисники відстежили заздалегідь. Вони дочекались зручного моменту, заштовхали їх у під’їзд, де побили й пограбували. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.186 (грабіж) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до шести років позбавлення волі.

У той самий день оперативники карного розшуку встановили, що до скоєння злочину причетні двоє львів’ян віком 33 та 35 років, котрі раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності та затримали їх у порядку ст.208 КПК України. Суд обрав для них запобіжний захід – тримання під вартою.

Згодом, 5 лютого, до поліції звернувся 23-річний житель Черкаської області. Чоловік повідомив, що близько 7:00 год. на Головному залізничному вокзалі у Львові невідомий чоловік, погрожував йому предметом, схожим на пістолет, та вкрав 1600 гривень.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами поліцейські встановили, що до скоєння цього злочину причетний 32-річний житель Кривого Рогу, котрий раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

Оперативники карного розшуку затримали зловмисника на Головному залізничному вокзалі Львова та вилучили у нього іграшковий пістолет. Встановлено, що він також причетний до пограбування відвідувачів розважального закладу. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.187 (розбій) КК України. Максимальне покарання, що загрожує зловмиснику – позбавлення волі на термін до десяти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, поліцейські встановлюють причетність затриманих до скоєння інших злочинів у Львові та на території області.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *