ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відновили ще дві брами в історичних будинках

Ольга Денисяка

|

У будинках на вулицях Лесі Українки, 7 і Поповича, 8 відреставрували дерев’яні брами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської Міської ради.

 

 

Загальна вартість реставрації брами на вул. Лесі Українки, 7 – 83,6 тис. грн, із них фінансова частка міста – 58,5 тис. грн, а частка мешканців  – 25 тис. грн.

Загальна вартість реставрації брами на вул. Поповича, 8 – 57,4 тис. грн, із них фінансова частка міста – 40,2 тис. грн, а частка мешканців – 17,2 тис. грн.

«Виготовлено нову дубову браму на вул. Лесі Українки, 7. Проект був розроблений на основі спогадів мешканця, що зберіг у пам’яті образ автентичної брами будинку. Дякуємо мешканцям за допомогу, а майстру Ростиславу Малецькому – за якісну роботу. Також відновлено дерев’яну браму на вул. Поповича, 8. Дякуємо майстрам-реставраторам Олександру Савчуку та Павлу Войтович за якісну роботу», – повідомили в ЛКП «Бюро спадщини».

Нагадаємо, у межах програми співфінансування реставрації історичних дверей і брам між Львівською міською радою (70% вартості робіт) і мешканцями (30%), минулого року відреставровано вхідні двері будинку на пл. Старий Ринок, 2, дерев’яні брами в будинках на вул. Залізнична, 4, вул. Павлова, 11, вул. Котляревського, 15, вул. Лисенка, 3 (дві брами), на вул. Кониського, 5, вул. Архітекторська, 3 (три брами), вул. Чупринки, 46, вул. Дорошенка, 22 і вул. Козланюка, 8, пл. Ринок, 14, вул. Смольського, 3 а також металеві брами на вул. Головацького, 22 та вул. Котляревського, 45 і вул. Лисенка, 33 та ін.

Також у Львові діють програми співфінансування між містом і мешканцями реставрації вікон у будинках, які належать до культурної спадщини міста і реставрації балконів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *