ОСТАННІ НОВИНИ

«По коляді» і «Білосніжка та семеро гномів»: репертуар Львівської опери на тиждень

Соломія Головіна

|

Львівський оперний театр запрошує і маленьких, і дорослих шанувальників мистецтва на балет «Білосніжка та семеро гномів». Також у репертуарі на тиждень: опери «Ріголетто», «Наталка Полтавка», «Украдене щастя», а також концерт «По коляді». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Оперного театру.

 

ЧЕТВЕР, 6 Лютого, – опера «Наталка Полтавка» М. Лисенка

«Наталка Полтавка» – опера М. Лисенка за п’єсою І. Котляревського. Вона привабить глядача щирою любов’ю до простого народу, оптимізмом, реалістичним відображенням сільського життя.

Класична історія про любов і вірність за п’єсою, з якої починався український театр на початку ХІХ століття. Її знає тепер кожен школяр, але не кожен слухав народні мелодії в обробці Лисенка і чарівливі голоси талановитих співаків в ролях головних героїв: Наталки, Петра, Терпилихи, Возного, Виборного і Миколи.

Опера «Наталка Полтавка» здобула велику популярність ще за життя М. Лисенка. Це був найрепепртуарніший твір перших українських музично – драматичних труп. В «Наталці Полтавці» грали М. Заньковецька, І. Садовський, П. Саксаганський, І. Мар’яненко, Г. Затиркевич – Карпинська.

Початок о 18:00, квитки на оперу «Наталка Полтавка».

П’ЯТНИЦЯ, 7 Лютого, – опера «Ріголетто» Д. Верді

Одна з найбільш відомих опер Д. Верді написана за мотивами п’єси В. Гюго «Король забавляється».

В основі драми були реальні діючі герої, тільки перенесені в оригінальні сюжетні колізії. Ця опера показує справжню і чисту любов, яка змушує молоду дівчину пожертвувати собою заради коханого. Також є зрада, запроданство, найманий вбивця, містика і глибока біль батька, який втратив свою єдину доньку, але вимушений залишатися в своїй масці блазня.

Початок о 18:00, квитки на оперу «Ріголетто».

НЕДІЛЯ, 9 Лютого, – балет «Білосніжка та семеро гномів» Б. Павловського

Балет польського композитора Богдана Павловського «Білосніжка та семеро гномів» – подарунок нашого театру найменшим глядачам.

Старовинна чарівна казка братів Грімм звучить особливо проникливо в хореографії балетмейстера Ігора Храмова. Знайомий із дитинства сюжет про юну красуню Білосніжку, дочку Короля, яку пихата  мачуха-чаклунка виганяє здому, стає історією про дружбу і вірність. Добре серце Білосніжки, її лагідний характер і чуйність допомагають їй вижити в дрімучому лісі. Потішні лісові Гноми щиро полюбили дівчинку і прихистили у себе. І ніякі чари й підступи не переможуть Любові.

Спектакль наповнений прекрасними танцями Білосніжки, завзятих гномів, звірів і птахів, які допомагали Принцу розбити чари злої королеви і з’єднати свої серця з прекрасною Білосніжкою.

Початок о 12:00, квитки на балет «Білосніжка та семеро гномів».

НЕДІЛЯ, 9 Лютого, – концерт «По коляді» (Дзеркальна зала)

У програмі – хорове та інструментальне виконання традиційних і не тільки колядок та щедрівок. Слухачі почують колядників з хорової капели «Дударик», ансамблю «Сестрички», хор ЛДХШ «Дударик» ім. М. Кацала, учнів Львівської державної хореографічної школи, Lviv Clarinet Quartet, вокал  Ірина Чікель.

Початок о 15:00, квитки на концерт «По коляді».

НЕДІЛЯ, 9 Лютого, – опера «Украдене щастя» Ю. Мейтуса

Опера «Украдене щастя» – перлина української сучасної класичної музики. Її лібрето ґрунтується на однойменній драмі Івана Франка, яка приваблює правдивими народними образами, гострим конфліктом, глибиною почуттів, соковитим фольклором.

Музика відомого українського композитора Юлія Мейтуса передає найтонші порухи серця героїв, вабить красою мелодій. Відголос фольклору українських горян органічно переплітається з сучасною музичною мовою, яка в наскрізному драматургічному розвиткові рясніє симфонічними лейтмотивами.

Початок о 18:00, квитки на оперу «Украдене щастя».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *