ОСТАННІ НОВИНИ

Скандальна багатоповерхівка На Нивах: забудовнику повідомили про підозру

Вероніка Рой

|

Прокуратура Львівщини повідомила про підозру забудовнику ТзОВ «Форест-Хілл», який збудував багатоповерхівку на вул. На Нивах, що у Шевченківському районі Львова.

 

«Повідомили про підозру шахраю-забудовнику, який ошукав власників всієї недобудованої високоповерхівки (88 квартир). Вже здобуто докази за 14-ма епізодами, де сума збитків майже 8 млн грн. Рухаємось далі в рамках кримінального провадження», – написала на своїй сторінці у Facebook головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

Головна прокурорка Львівської області не вказує у дописі ім’я особи, котрій вручили підозру. Однак у статті газети «Експрес», яку поширила Ірина Діденко, до 17 грудня 2018 року житлово-будівельний кооператив «Форест Хілл» очолював Олександр Здровецький. А власницею земельної ділянки є львів’янка Ганна Федорів.

Як повідомлялося раніше, 19 липня 2019 року Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про знесення самочинно збудованих 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 поверхів будинку «Форест-Хілл» на вул. На Нивах з компенсацією замовником витрат, пов’язаних із його знесенням.

Зазначимо, що замовником будівництва є Ганна Федорів. За інформацією Zaxid.net, містобудівні умови та обмеження на зведення 4-поверхового будинку на вул. На Нивах вона отримала у 2015 році. Натомість було збудовано 12 поверхів.

Під час судового засідання 19 липня 2019 року Ганна Федорів заперечила, що є замовницею будівництва. Вона зазначила, що будівництвом займалось ТзОВ «Олдмстрой». Проте суд довів, що саме ім’я Ганни Федорів є в усіх документах, пов’язаних із ЖК «Форест Хілл». На рішення суду першої інстанції 19 серпня замовник подав апеляційну скаргу.

23 жовтня 2019 року Восьмий апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення Окружного адміністративного суду про знесення частини будинку по вул. На Нивах з 5 по 12 поверх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *